Jaarverslag

 

 

Jaarverslag 2015 

Oranjevereniging Hagestein

 

Op 12 maart vond de algemene ledenvergadering plaats.

Naast de bestuursleden waren 14 leden aanwezig. Betty Baars en Pascalle de Leeuw traden af en Koen van Zanten en Thijs Zieleman traden officieel toe tot het bestuur.

 

Van donderdag 23 april t/m donderdag 30 april was de 5-jaarlijkse feestweek met het thema “Kleurrijk Hagestein” een feit. Na maanden van voorbereiding vond op 23 april de opening plaats. Dit door middel van een kleurrijke optocht door het dorp. Bij het dorpshuis De Biezen verklaarde Burgemeester Groeneweg met een druk op knop de feestweek officieel voor geopend.

 

Op vrijdag 24 april stond de feesttent in het teken van Sensation in Orange. Met behulp van een professionele DJ en licht en geluid van Capo werden de 350 bezoekers getrakteerd op een muzikale en visuele sensatie. 

 

Zaterdag 25 april was wederom een hoogtepunt. De band Request Live speelde volledig in op de wensen van het publiek. Al weken van te voren kon het publiek via FB verzoeknummers kenbaar maken en ook op de avond zelf kon men de verzoekjes indienen, die de band dan vol overgave en met energie ten gehore bracht. Alle 350 bezoekers waren het er dan ook over eens dat dit een topavond was!

 

Zondag 26 april stond de interkerkelijke tentdienst op het programma. Ds. van Dam leidde de dienst en de band The Next Generation zorgde voor de muzikale omlijsting. Na afloop konden de vele aanwezigen nagenieten van een kopje koffie en wat lekkers.

 

Maandag 27 april was het Koningsdag. 

Om 8.30 hebben veel inwoners genoten van het heerlijke ontbijt dat in de tent geserveerd werd. Daarna was het tijd voor de aubade, die wederom muzikaal omlijst werd door muziekvereniging Excelsioren de mallet percussie band de Survivors

Het ochtendprogramma bestond uit een mooist versierde fiets-verkiezing, een kleedjesmarkt, schminken en bumperbal-activiteiten.

’s Middags stond er een color drek-race op het programma. Voor verschillende leeftijdscategorieën waren er parcoursen uitgezet met diverse hindernissen over water. Onderweg werden de deelnemers bestrooid met colorpoeder, wat een kleurrijk effect had.

 

Na de color drekrace was het tijd voor het Hagesteins bumperbaltoernooi. Gehesen in een opgeblazen bal namen de teams het tegen elkaar op. Het botsen en bumpen zorgde regelmatig voor grappige taferelen.

 

De koningsdag werd afgesloten met een gezellige bbq. Deze werd muzikaal omlijst door de verrassingactmaster Stu, ook wel bekend als de Zwarte Hazes. De bbq werd druk bezocht en het was dan ook een gezellige afsluiting van een geslaagde Koningsdag.

 

 

 

Op dinsdag 28 april was de tent speciaal gereserveerd voor de kinderen. De jongste kinderen mochten zich uitleven met Lego en de wat oudere kinderen mochten zich onder leiding van een professionele graffiti artiest uitleven met spuitbussen en verf.

 

Op dinsdagavond werden ook de deuren van het Hagesteins motormuseum geopend. Speciaal voor de inwoners in Hagestein gaf eigenaar Teus Burggraaf een rondleiding door zijn unieke museum. Naast de rondleidingen op dinsdagavond, had men ook nog de mogelijkheid om op donderdagmiddag het museum te bezoeken.

 

Woensdag 29 april was een zeer druk bezochte dag. ’s Middags keken meer dan 100 inwoners van Hagestein naar de foto’s van vroeger, gepresenteerd door Kees de Leeuw, én genoten ze van een overheerlijke high-tea. 

’s Avonds was de tent afgeladen vol voor de enige echte Hagesteinse VIP Bingo. De stichting CEMKCH had kosten nog moeite gespaard om deze bingo tot een groot succes te maken. Iedereen was het er over eens dat het een volledig geslaagde avond was!

 

Aan alle leuke dingen komt een eind en zo ook aan de feestweek. Op donderdag 30 april hadden The VoicedGospelsingers’ de eer om onze feestweek swingend af te sluiten. En dat deden de band en het publiek dan ook met volle overgave. Het was een mooie afsluiting van een zeer geslaagde feestweek!!

 

Dinsdag 5 mei was het Bevrijdingsdag en stond ook de 5 jaarlijkse allegorische optocht op het programma. Deze tocht werd in samenwerking met de Oranjeverenigingen van Everdingen en Zijderveld georganiseerd. Het thema was: Ik hou van Holland. In totaal deden er ruim 35 wagens mee, waarvan ongeveer 10 uit Hagestein

 

Zaterdag 10 oktober was het tijd voor het uur van de waarheid, oftewel tijd voor de jaarlijkse griezeltocht. De OVH had met medewerking van Jolanda van Essen en Monique Hazendonk wederom zijn best gedaan om van deze tocht een geslaagde happening te makenEn ook dit keer was de spooktocht een groot succes. Bijna 200 deelnemers hebben de tocht gelopen en  ruim 50vrijwilligers hebben kosten nog moeite gespaard om de deelnemers de schrik van hun leven te bezorgen!